Leuk dat jij na de zomer start met je opleiding bij Albeda Zorgcollege.

Lees hier hoe jij je goed kan voorbereiden op je studie.

Welkom bij Albeda Zorgcollege

Welkom bij Albeda Zorgcollege

Bij Albeda Zorgcollege draait alles om gastvrijheid, zorg, afwisseling en veelzijdigheid. We bieden elke dag weer inspirerend, uitdagend praktijkgericht onderwijs! Om je zo goed mogelijk te informeren, organiseert Albeda Zorgcollege kennismakingsbijeenkomsten, ouderavonden en introductiebijeenkomsten.

Dit verschilt per opleiding en per locatie. De onderwijsadministratie informeert jou hierover per e-mail.

Activeer jouw account op Albeda Portaal

Je hebt tijdens de opleiding een account nodig waarmee je toegang hebt tot het Albeda Portaal. Daar is alle belangrijke informatie over school en de opleiding te vinden. Door het account te activeren, krijgt je ook toegang tot een eigen Albeda e-mailadres. Dat nodig is om goed in contact te blijven met de docenten.

Hoe wordt dit account geactiveerd? Na volledige inschrijving bij een opleiding ontvang jij binnen 6 weken een automatisch e-mailbericht van albeda.ict.idm@albeda.nl. In deze mail staat precies wat je moet doen om het account te activeren. Direct daarna kun je gebruik maken van onze ict-voorzieningen. Voor vragen kun je terecht bij de helpdesk. Mail naar helpdesk@albeda.nl of bel 010 258 43 75.

Bestel je boeken en studiebenodigdheden

Je kunt alle onderwijsbenodigdheden en licenties voor het nieuwe schooljaar via Portaal bestellen bij mbowebshop.nl. Stap 1: Inloggen met het schoolaccount op Portaal. Stap 2: Selecteer de nodige studiematerialen, klik op ‘links voor studenten’ en dan op ‘mijn onderwijsbenodigdheden’. In het persoonlijke overzicht staan alle onderwijsbenodigdheden die nodig zijn voor het studiejaar. Selecteer de onderwijsbenodigdheden die besteld moeten worden. Ditzelfde geldt voor Mijn licentieoverzicht. Vervolgens kan de bestelling worden afgerond.

Mocht er toch een probleem met toegang ontstaan dan kan je direct contact opnemen met de klantenservice van mbowebshop.nl op telefoonnummer 020 21 055 50. Klik hier voor een uitleg van de mbowebshop.

Bekijk je rooster

Zo vind je jouw rooster: - Ga naar portaal.albeda.nl (of klik op onderstaande link). - Log in met je schoolaccount. - Ga daarna via het hoofdmenu naar 'Tijdens je studie' en klik dan op 'rooster/cijfer/bpv'.

Bekijk je locatie

Wil je alvast een kijkje nemen op de locatie waar je na de zomer de opleiding start? Bekijk het locatiefilmpje:

Maassluis: De Vloot 68

Digitale onderwijsovereenkomst

Na je intakegesprek heb je een (digitale) onderwijsovereenkomst ontvangen. In het begeleidend schrijven is een link opgenomen om je overeenkomst m.b.v. je DigiD te ondertekenen. Ben je bij aanvang van de opleiding minderjarig? Dan heeft je ouder/verzorger deze link ontvangen.

Is de onderwijsovereenkomst nog niet ondertekend? Regel dit dan zo snel mogelijk. In de onderwijsovereenkomst staan de rechten en plichten van Albeda en van de student. Pas als deze overeenkomst is ondertekend en al jouw documenten binnen zijn bij Albeda, kun je starten met je nieuwe opleiding.

Extra begeleiding tijdens je studie

Bij het volgen van een mbo-opleiding bij Albeda sta je er nooit alleen voor. Kijk hier welke hulp er geboden wordt.

Schoolvakanties

Wil je weten wanneer je vakantie hebt? Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie...

Vakantieschool

Heb je moeite met Nederlands, Engels of Rekenen? Is een beetje extra hulp goed te gebruiken? Dan is er de vakantieschool!

Schoolpas

Studenten van Albeda krijgen een schoolpas. Je ontvangt van albedapas@albeda.nl per mail een verzoek of je een pasfoto wilt uploaden. De Albedapas wordt naar jouw huisadres toegezonden.

Financiële ondersteuning

Iedereen die kan en wil leren is welkom bij Albeda. Financiële omstandigheden mogen niet in de weg staan om bij ons te studeren. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met studiesupportfonds@albeda.nl.

Studiefinanciering

Als je 18 jaar of ouder bent en een voltijdopleiding volgt (bol) dan krijg je studiefinanciering van de Nederlandse overheid. Daarmee kun je jouw studiekosten, (een deel van) je levensonderhoud, de premie voor je ziektekostenverzekering en je lesgeld betalen. Je krijgt je studiefinanciering niet automatisch. Dit kan je aanvragen op de website DUO. Je krijgt studiefinanciering als je aan alle voorwaarden voldoet.

Zoek een kamer

Iedereen heeft een plek nodig om te wonen. Het is fijn om ergens te wonen waar je je thuis voelt. Ben jij op zoek naar woonruimte voor jezelf? Weet wat er bij komt kijken!

Klik hier voor meer informatie en interessante tips voor het vinden van een geschikte woonruimte.

Vraag een ov-kaart aan

Je komt in aanmerking voor een ov-kaart als je een voltijdopleiding (bol) doet op het mbo. Ook kan je een ov-kaart krijgen als je nog geen 18 jaar bent.

Het regelen van het reisproduct kost tijd. Wacht daarom niet te lang met aanvragen.

Advies voor laptop

Om de lessen binnen Albeda te kunnen volgen is een laptop een vereiste. Voor advies en informatie over de specificaties waar de laptop aan moet voldoen kan je hier klikken.

Verzuim

Met een goede opleiding en een diploma op zak sta je sterker in de maatschappij als je gaat werken. In Nederland is daarom de plicht onderwijs te volgen. Het verzuimprotocol is erop gericht het verzuim tot een minimum te beperken. In dit protocol lees je onder andere hoe en bij wie je je ziek moet melden, wat geoorloofd en ongeoorloofd verzuim is en welke consequenties verzuim heeft. Ook vind je hier aanvraagformulieren voor verlof. Klik hier voor het protocol. Dit protocol geldt ook voor Albeda Zorgcollege Maassluis.

Vragen

De onderwijsadministratie is t/m vrijdag 8 juli bereikbaar. Na de zomervakantie is de onderwijsadministratie vanaf 24 augustus weer bereikbaar.

Heb je in de zomervakantie vragen? Dan staat Albeda Studie Info punt klaar om je verder te helpen. Kijk hier voor de contactgegevens. Wij wensen jou alvast een fijne zomervakantie toe. Docenten Albeda Zorgcollege.