Opleiding Mbo-verpleegkundige

Als verpleegkundige verzorg en verpleeg je mensen, je dient medicijnen toe en je assisteert bij behandelingen en onderzoeken door een arts.

Met de opleiding Mbo-verpleegkundige (niveau 4) ben je breed inzetbaar in de gezondheidszorg; je kunt werken in de thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuiszorg.

Vaardigheden

Als persoon ben jij iemand bij wie mensen zich op hun gemak voelen en kunnen de mensen vertrouwen op jouw zorg en inzet. Je bent stressbestendig en flexibel om goed met werkdruk om te gaan. Verder ben je zorgzaam, je kunt je goed inleven en samenwerken met anderen, en bovenal wil je graag mensen helpen in hun persoonlijke verzorging en ondersteuning bieden bij het wonen in een leefgroep.

Twee trajecten

Je kunt kiezen voor twee verschillende bbl-trajecten bij deze opleiding.

Bbl-traject

De focus ligt eerst op het volgen van lessen, waarna je gaat werken bij een erkend leerbedrijf in combinatie met één lesdag per week.

Bbl-traject, verkort

Je werkt direct bij een erkende zorgorganisatie, in combinatie met één lesdag per week.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding krijg je hoorcolleges, workshops en praktijklessen die gericht zijn op het verplegen van verschillende groepen mensen. Verder volg je de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je maakt regelmatig zelftesten, toetsen en opdrachten in de praktijk om je ontwikkeling goed in kaart te brengen. In het laatste deel van de opleiding specialiseer je je voor één van de werkvelden in de gezondheidszorg. Bekijk hieronder de opleidingen die je kunt volgen.

De opleidingen Mbo-verpleegkundige

Mbo-verpleegkundige Duur opleiding: 3,5 jaar (regulier) of verkort Startmoment: augustus 2022* Niveau: 4

* Check de website voor de actuele data. Sommige opleidingen starten op meerdere momenten in het jaar.

Mbo-verpleegkundige gecombineerde leerweg bol/bbl Duur opleiding: 4 jaar Startmoment: augustus 2022* Niveau: 4